Vergeten Verzet van Dirk Bons en zijn zoons

               Vernoemd in een Amsterdamse straat, daarna weinig genoemd

Vrolijk ‘opgeheven’ handen  

Driekwart van de foto’s in deze site maakte ik zelf.  Een experiment met panoramafoto's op de Amerikaanse oorlogsbegraafplaats Margraten slaagde boven verwachting. Bij panoramafoto's worden naast  elkaar geplaatste foto's aan elkaar gelast. Bij gelijkmatig draaien van een nieuwere camera (in dit geval Sony Vario Sonnar T) maakt de software onzichtbare lassen.

Hier zijn de aantallen kruizen nog groter dan op een gewone breedbeeldfoto, nog meer nadruk op heel veel doden. Overigens, alleen op Margraten, alle andere brede beelden zijn gewone foto's met weggesneden boven of/en onderkant.

Ik heb helaas nog weinig foto's van het Amsterdamse gezin Bons of langer geleden, maar ben blij met elke foto die al kreeg, maar houd me aanbevolen voor meer, ook buiten de familie, in gedigitaliseerde vorm. Vanwege een onvoldoende geordend papieren archief is het af te raden mij originelen te sturen.  

Alle externe foto’s kregen in principe een bronvermelding, in enkele gevallen was van fotograaf noch internetmedium een mailadres te vinden. Bij bezwaren verwijder ik zo’n foto onmiddellijk. 

Bij foto's van anderen streef ik altijd naar bronvermelding. Ik poog fotografen te vinden en contact met ze op te nemen. Wat vooral bij internet-foto's vaak niet lukt omdat afkomst-vermelding ontbreekt of te summier is. Als iemand een foto herkent als de zijne of hare en een vollediger bronvermelding wil, voeg ik de naam toe en desgewenst een medium waarin is gepubliceerd. Ik verwijder als de maker dat wil. Deze ideële site heeft geen geld voor vergoedingen.o's op deze 

Volgende pagina: Mooie mails

Mailcontact: gerard@dirkbons.nl