Deze site kan slechts op één pagina de widget voor een zoekopdracht bevatten. Link: ZOEKEN 

Slachtoffers bij Ton Bons en ook overlevenden in zijn 'Sallandse jaar'.

Hoofdstuk Medestrijders 2 is gewijd aan die in Noord-Holland.

Verzetsmakkers uit Overijssel

Dit heet een rudimentair hoofdstuk. Slechts één pagina.

Over Jan Seigers. Ton Bons en hij waren verzetsmaatjes. Samen als eerste kp-actie een simpele roof. Pilotenhulp bond hen daarna. Ton was ook actief in Hardenberg, naar mijn indruk zwierf hij door heel noordelijk Salland, Was gast in de Wolfskuil, bewijzen de foto's van Houtman..

Later te schrijven pagina's:

In een jaar hoop ik pagina's toe te voegen en voldoende informatie te vergaren over:

Jan Houtman,.

De piloot James Anslow, Fransman Albert Bavouzet en de anderen op de Wolfskuil-foto als voldoende valt te achterhalen,

De piloten  Hooper, Leone, Boyer en Miller, staan in de documentatie bij het Eisenhower Certificate door Ton Bons in 1944 begeleid naar Amsterdam. 

Van de eerstgenoemde heb ik zelfs al enige ‘informatie opgehaald uit Amerika’. Dankzij de website Teunispats. Over boven Noord-Overijssel neergeschoten vliegtuigen. Ongelofelijk, honderden, boven een splinter oorlogsgebied, vele met een tienkoppige bemanning. Odell Hooper staat op een website met de veelzeggende naam Gunboards. Maakt me vrolijk  om te zien hoe het hem vergaat nadat neef Ton hem een tijdje uit handen van de vijand hield. 

Te weinig voor een pagina, ik plaats wel drie foto's van Odell in deze inhoudsopgave van een hoofdstuk. Twee uit 40-45, één van deze eeuw. 

Volgende pagina: Jan Seigers

Volgende hoofdstuk: Meer strijd